de herinnering uitvaartzorg begrafenissen Stekene 

Wat te doen bij overlijden?

de herinnering uitvaartzorg begrafenissen Stekene 
de herinnering uitvaartzorg begrafenissen Stekene uitvaartcentrum
de herinnering uitvaartzorg begrafenissen Stekene 

Stap 1 – Een arts dient het overlijden wettelijk vast te stellen.

 

Stap 2 Familie en naasten worden door U verwittigd. Indien gewenst kunnen zij thuis, in het ziekenhuis of woonzorgcentrum nog afscheid komen nemen.

 

Stap 3 – U contacteert De Herinnering. Zij maken met U (of het ziekenhuis/woonzorgcentrum) een afspraak voor het overbrengen van uw dierbare naar het rouwcentrum. Voorbereidend zorgt U voor de gewenste kledij voor de overledene en zoekt U de nodige documenten samen. Houd zeker de identiteitskaart klaar, eventueel aangevuld met het rijbewijs en het trouwboekje.

 

Stap 4 Uw dierbare wordt respectvol overgebracht naar ons rouwcentrum. Vanuit toewijding en ervaring garanderen wij een uiterst professionele lijkzorg.

 

Stap 5 – De Herinnering maakt met U een afspraak voor de rouwbespreking, een overlegmoment waarop alle praktische afspraken en aspecten met U worden overlegd en uitgewerkt : het inplannen en realiseren van het afscheid (o.a. de plechtigheid, eventuele rouwmaaltijd, drukwerk, keuze van urne of kist, grafzerk).

 

Stap 6 – De Herinnering zorgt ook voor de opvolging van de nodige administratieve verplichtingen bij de overheidsdiensten (o.a. registratie overlijden, aanvraag grondvergunning of as-bestemming, …)

 

Stap 7 – Volledig volgens de gemaakte afspraken realiseren wij een gepersonaliseerd afscheidsmoment voor een dierbare nagedachtenis. Waar nodig voorzien wij achteraf ook de nodige opvolging (o.a. administratie, grafzerk, …)

 

Belangrijk : breng naast naasten en familie, zeker ook nog o.a. de bank, de (uitvaart)verzekeringen, het ziekenfonds, eventuele huisbaas, leveranciers, werkgever/boekhouder, … op de hoogte van het overlijden van uw dierbare